Comfy Stool Ergopractice

Kategori
Stok Kodu
DJKRTZ48
Fiyat
521,19 TL + KDV
*625,42 TL den başlayan taksitlerle!!
625,42 TL

Comfy Stool Nedir ?

-Comfy Stool modern tuvaletlerde doğru açıda oturmanızı sağlayan bir aparattır.

-Modern, görünümü ve ergonomik yapısı ile banyonuzda yer kaplamaz.

-Kullanımı pratik ve hızlıdır.

-Dayanıklı ve sağlamdır. (18mm mdf den üretilmiş olup üzeri su geçirmez boyalıdır.)

-Kaydırmaz tabana sahiptir.

Tam Olarak Boşaltamıyor Musunuz ? 

Modern çağın kolaylıklarından olan ''alafranga'' olarak tabir edilen tuvaletler, oturma pozisyonu itibariyle boşaltım için uygun değildir. İnsan Vücudu çömelerek dışkılamak üzere dizayn edilmiştir. Kalın bağırsağın bitiminde bulunan ''Puborektal Kas'' denilen bağ boşaltım sistemimizin kapağını görevini üstlenmektedir. Ayaktayken tamamen gerilen bu kas, bir kapak gibi çıkışı kapatmaktadır. Bu ayaktayken yer çekiminin etkisiyle yanlışlıkla dışkılamayı engellemektedir. Oturduğumuz zaman ise bu kas gevşer ve çıkışı rahatlatır fakat modern tuvaletlerdeki oturma pozisyonunda bu gevşeme tamamen boşaltım yapmamıza doğru açı yakalandığından kapak tamamen açılır. Bu sayede kolay bir dışkılama sağlanır, ıkınma ve zorlanma ortadan kalkar.

Sağlık Profesyonelleri Bunu Bilmekte!!!

Sağlık uzmanları yıllardır modern tuvaletin zararlarına dikkat çekmektedirler. Bu konuda bir çok bilimsel araştırma yapılmış olup  genel tanı; en doğru pozisyonun ilk çağlarda uygulanan çömelme pozisyonu olduğudur.

Yapılan araştırmalarda, daha rahat ve tam boşaltımın, Hemoroid, Kabızlık, Bağırsak Kanseri, Sindirim Hastalıkları, Rahim Düşüklüğü gibi birçok rahatsızlığın önüne geçtiği ortak görüş mevcuttur.

Stanford Üniveristesi'nde yürütülen bir araştırma, insanların tuvalet alışkanlıklarının olması gerektiği biçimde olmadığını ve anatomimize uygun olmadığını göstermektedir. Henry L. Bockus tarafından yazılan Gastroenterology isimli ders kitabında şöyle bir kısım yer alıyor; ''Dışkılama için uygun olan pozisyon, çömelme pozisyonudur. Bu pozisyonda dizler karına doğru çekilmelidir. Bu sayede, karın boşluğunun kapasitesi büyük ölçüde kapatılır ve karın-kası basıncı artar, bu da itim gücünü arttırır.''

Problem Nedir ?

Modern tuvaletlerde yapılan boşaltım kabızlığın temel nedenlerinden biridir. Nüfusun büyük bir bölümü bağırsakların tam olarak boşaltamıyor ve doğru açıda oturmadıkları için boşaltım tam gerçekleşmemektedir. Çıkış zor olduğu için anüs bölgesinde hasara neden olabilir. Bu da basura (hemoroid) neden olabilir. Ayrıca bu durum bağırsaklara ve diğer boşaltım organlarına  da zarar verir.
''Her gün tuvalete çıksanız da, tamamen boşaltım yapamayabilirsiniz. Sadece dışkılama refleksini rahatlatırsınız.
Problem Nasıl Giderilir ?

Çömelme pozisyonuyla doğru açının oluşturulması bu problemin giderilmesini sağlar. Modern tuvaletlerde bu açıyı sağlamanın yolu ise Comfy Stool kullanmanız gerekir.
 
Riskler

Yanlış pozisyonda boşaltım yapmak, birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Yapılan çalışmalar bu rahatsızlıkların modern tuvaletin icadından sonra hızla arttığını göstermektedir. Ayrıca tuvalete doğru açı ile oturmanın bu rahatsızlıklara engel olmakta lifli gıdalarla yapılan bir diyetten daha etkili olduğu ortaya konmuştur. Bunların başlıcalarını 5 madde de toplayabiliriz:

1- Kabızlık
 
The National Institutes of Health (NIH) (Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri), haftada üç veya daha az kez tuvalete çıkanların ve zorlanarak boşaltım yapanların kabızlık hastalığına sahip olduklarını bilmektedirler. Bununla savaşmanın ilk adımı, kabız olduğunu anlayabilmektedir. Belirtilerine gelince, haftada 3 veya daha az tuvalete çıkmak, zorlanarak dışkılamak, zaman zaman da olsa tamamen boşaltım yapamamak sayılabilir.
 
2- Hemoroid (Basur)
 
Rectum çıkışında zorlanma ve deformasyon sonucu oluşabilen hemoroid (basur) özellikle orta yaş ve üzeri kişilerin neredeyse yarısında meydana gelmektedir. Diğer nedenlerle bile oluşmuş bir hemoroid (basur) zorlanarak dışkılama sebebiyle etkisini artırabilir ve ağrılı kanamalı bir hal alabilir. Fakat doğru pozisyon sonucu elde edilen rahat boşaltım sayesinde hem hemoroid (basur) oluşumunun önüne geçilir hem de zaten var olan yaraların artması engellenir. Ayrıca zorlanmamasını sağlamak yaranın iyileşmesine de destek olmaktadır.
 
3- Kolon Hastalıkları
 
Sağlıklı ve tam bir boşaltım kolon sağlığımızı korumaya yardımcı olur. Başta Kolon Kanseri olmak üzere birçok bağırsak hastalığının  temel sebeplerinden birinin bağırsakta dışkı birikmesi olduğunu bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konmuştur. Düzgün çalışan bir boşaltım sistemi ve dışkının tam olarak boşaltılması bu rahatsızlıklara yakalanma riskinizi en aza indirir.
 
4- İdrar Zorluğu / Enfeksiyonları
 
Çömelme pozisyonu ve 35 derecelik açı, dışkılama da olduğu gibi idrar boşaltımında da mesanenin tam olarak ve kolay boşaltılmasını sağlar. Bu sayede idrar yollarında meydana gelebilecek rahatsızlıkların ve enfeksiyonların da önüne geçilir. Doğru pozisyonda dışkılayan bayanların idrar kaçırma sorunu diğerlerine oranla ciddi miktarda azdır.
 
5- Pelvik Taban Rahatsızlıkları
 
Puborektal kas adı verilen bağ yapılı kas, aynı zamanda pelvik organlarla da bağlantılıdır. Yanlış açıyla dışkılanması ve ıkınma sonucunda bu kaslar deforme olur ve görevini yerine tam olarak getiremez. Bu durum, rahim düşüklüğü, idrar kaçırma gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. Erkeklerde de aynı şekilde bu kasın deformasyonu özellikle 60 ve üzeri yaşlarda idrar kaçırmaya sebep olmaktadır..
 
Boşaltım İçin Doğru Açı
 
Yaratılışımız gereği, boşaltım sistemimiz sadece 35 derecelik açı yakalandığı zaman tam olarak doğru çalışmaktadır. Bu açının tam oluşmaması durumunda tam ve doğru boşaltım sağlanamamaktadır. Modern tuvaletlerde bu açıyı yakalamanın en etkin yolu Comfy Stool Kullanmaktır.

Kullanım Tavsiyesi
Alafranga klozetinizin altına yerleştiriniz. Önce tuvalete oturunuz, ardından Comfy Stool'u öne çekerek, ayaklarınızı üzerine yerleştiriniz. İşiniz bittikten sonra ayaklarınızı yere indirip ardından Comfy Stool'u yerine geri itiniz.
Uyarılar
 
Ürün vücut ağırlığını taşımak üzere dizayn edilmemiştir. Üzerine çıkmayınız. Çocuklar ebeveyn gözetimi altında kullanmalıdır. Eğimi ve açısı tabure olarak üzerine çıkmaya uygun değildir.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Comfy Stool Ergopractice DJKRTZ48 Comfy Stool Ergopractice

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.